Sunday, January 16, 2011

Hepar Sulphuris Calcareum (HSC30) Ubat Jerawat Homeopathy Yang Hebat

HSC30
atau Hepar Sulphuris Calcareum boleh dikatakan ubat Homeopathy yang hebat dan amat berkesan untuk merawat jerawat, tetapi populariti HSC ini bayangi oleh kehebatan BC01, BC04 dan BC16. Kenapa ada 30 dihujung namanya? 30 bermaksud kekuatan atau potensi ubat tersebut, di dalam perubatan Homeopathy setiap ubat atau remedi akan dilabel dengan potensi 6,30,200,1000 dan 10,000. Biasanya potensi 6 dan 30 akan diberi kepada kanak-kanak dan boleh diulang dengan kekerapan setiap 10 minit kerana ia berbentuk tindakan "short acting". Potensi 200 dan ke atas akan bertindak lebih lama dan dos pengambilannya 1 kali sehari atau sebulan sekali. Setiap kes orang dewasa akan dimulakan dengan potensi 30 dan akan disambung ke potensi 200 dan seterusnya. Berbeza dengan Biochemic seperti BC01, BC04 dan BC16 yang diberi pada potensi 6x . Pening kepala kan ? Anggap ini sebagai info sahaja tidak perlu pening-pening kepala.. :)


Siapa yang sesuai dengan HSC30 ?. Jika anda alami jerawat yang besar, bernanah, berbau, lambat untuk sembuh, muka nampak kusam, berminyak dan berulang-ulang ( baik dan jadi semula) HSC30 adalah ubat untuk anda. Paling bagus jika digandingkan dengan BC01, krim dan sabun Carmino Complexion.


Pakej : HSC30+BC01+CCC+CCS - RM210 (Jimat RM60) - Penghantaran adalah percuma

Cara Pengambilan : 3 kali sehari sebelum makan. Ambil HSC30 2-4 biji dan dikemam (hisap jangan dikunyah). Selepas 30 minit ambil BC01 sebanyak 2-4 biji dan dikemam. Ulang cara yang sama sebanyak 3 kali sehari. Krim CCC adalah krim malam, selepas mencuci muka dengan sabun CCS, keringkan muka dengan tuala bersih. Sapu krim CCC dengan nipis secara putaran ke seluruh muka dan biarkan semalaman. Krim ini tidak sesuai digunakan sewaktu siang ketika anda berada dibawah sinaran matahari kerana krim ini bukan krim kosmetik.


INFO : Jika anda ingin tahu ubat atau remedi yang sesuai untuk anda, mudah sahaja ... gambarkan keadaan jerawat anda seperti jerawat besar atau kecil, bernanah atau tidak, anda sembelit atau tidak, jerawat makin teruk sebelum dan sewaktu period, muka berminyak dan sebagainya. Lebih baik kalau sertakan gambar anda ke email anwar@solaris-marketing.com dan cc ke khairulanwar.mustafa@gmail.com sebagai langkah berjaga-jaga, kadang-kadang server solaris-marketing.com down :).... Jika saya mendapat maklumat yang "power" maka saya boleh mencadangkan ubat yang "power" juga kan...

Ingin menderma untuk bekalan akhirat ? boleh lawat ke DrCoOL's Blog


No comments:

Post a Comment

Komen-komen dan testimonial anda amatlah dihargai
Visit : www.solaris-marketing.com