Monday, March 7, 2011

Ubat Kurus Baru Yang Power - Garlic + Ginseng
Sewaktu menghadiri seminar bertajuk "Homeopathy VS Ayurvedic", saya sempat berbual dengan seorang yang boleh dikatakan pakar mengenai ramuan perubatan Ayurvedic.
(Ayurvedic ialah perubatan tradisional India , sama la seperti pawang yang mengguna Tongkat Ali dan Sinseh Cina yang menggunakan akar kayu didalam perubatan mereka). Ayurvedic mendapat nama lebih besar di mata dunia kerana Ayurvedic mendapat pendedahan yang luas di laman-laman web dan India juga merupakan tempat yang mempunyai koleksi penyakit, doktor dan bahan mentah yang paling besar di dunia.. macam-macam ada,.... setiap pelajar perubatan di India mendapat "seorang" mayat setiap seorang untuk dibedah.. hermm berbeza jika dibandingkan di lain-lain tempat di dunia... tidak hairanlah India melahirkan ramai pakar perubatan konvensional, homeopathy, ayurvedic dan juga tukang tilik pro...Berbalik kepada "so called" pakar Ayurvedic tadi, saya pun chit chat pasal "ubat kurus" yang power dengan bahan 100% ramuan tumbuhan tanpa bahan-bahan merbahaya. Memang sukar berbual dengan "pure" India yang bercakap English .. slanga "Indialish" membuat saya pun turut melenggok-lenggok kepala sama macam dia juga... Mujurlah dia pun faham cakap saya, dan saya pun dengan bersusah payah untuk faham , dan dia pun memberi 1 botol ramuan ubat kurus untuk dicuba bersama-sama nombor telefonnya. Bahan utamanya ialah Garlic dan Ginseng, dan beberapa herba hebat lain yang sering menjadi ramuan utama untuk pil-pil herba untuk mengawal berat badan. Terus saya teringat seorang sahabat saya bersaiz power juga untuk mencuba...
BAWANG PUTIH berupaya mengurangkan kadar kolesterol. Pesakit koronari-anteri yang mengambil makanan tambahan bawang putih didapati boleh merendahkan paras lipoprotein yang dikaitkan dengan penyakit jantung, manakala bagi yang tidak mengambil bawang putih tidak menunjukkan pengurangan kadar lipoprotein.
Berbagai jenis sebatian sulfur yang terdapat dalam BAWANG PUTIH boleh memberi kesan yang baik untuk kesihatan kardiovaskular. Ini banyak memberi kesan kepada biosintesis asid lemak, kolesterol, tringliserida dan fosfolipid. AJOENA, bahan bawang putih, mempunyai kesan anti-pembekuan yang mujarab. BAWANG PUTIH mengandungi 754 bahagian per milion (PPM) Germanium - iaitu lebih dua kali ganda daripada Ginseng. Germanium adalah perangsang imun, pembekal oksigen dan penghalang radikal bebas. Kajian menunjukkan Germanium amat berkesan untuk merawat kesan terbakar, penyakit radiasi, beberapa jenis kanser dan penyakit jantung. Bawang putih mengandungi bahan-bahan lain yang menunjukkan kesan anti-tumor terhadap haiwan. Pengambilan bawang putih yang banyak boleh mengelakkan kanser perut. Bawang putih menghalang nitrat diet bertukar menjadi kanser yang menyebabkan nitrosamina.
Kajian menunjukkan sebatian bawang putih dialil sulfida merupakan nutrien anti-kanser yang berkesan. Apabila diberikan kepada tikus sebelum mendedahkan tikus tersebut kepada agen penyebab kanser kolon, ianya mempunyai kesan perlindungan antikarsinogenik terhadap esofageal, kanser perut dan kulit dengan membenarkan hati untuk menyahtoksikkan bahan kimia penyebab kanser. Di Institut Kanser Kebangsaan Amerika Syarikat, para saintis berusaha menghasilkan ubat antikanser yang pertama diperbuat daripada bawang putih. Alisin adalah campuran sulfur yang memberikan kuasa antibiotik pada bawang putih. Ianya berkesan seperti penisilin tetapi tidak memusnahkan bakteria yang baik.
BAWANG PUTIH juga merawat Kandida Albikons, sejenis jangkitan yis yang disebabkan oleh pil perancang, antibiotik, kartisona, kencing manis, kekurangan nutrien, sembelit dan tekanan.


Setelah 1 minggu mencuba ... wow! memang power la ... bowel movement (ke bilik termenung) dah ok, selera makin kurang dan semua berkaitan yang positif untuk kurus, dia merekodkan 1 kilo penurunan dalam 1 minggu. Usaha seterusnya untuk menjadi cantik atau "handsome" ialah meneruskan regime pemakanan ubat yang teratur dan senaman yang berjadual.... tidak ada yang mudah kan...Nota : Akan berada dipasaran dalam tempoh 1-2 mingguHomeopathy & Biochemic Therapist

No comments:

Post a Comment

Komen-komen dan testimonial anda amatlah dihargai
Visit : www.solaris-marketing.com