Thursday, December 18, 2008

Damiana Gold Telah Lulus Ujian Makmal

Apa itu Analisa Logam Berat (Heavy Metals Testing) ?

Damiana Gold telah menjalani ujian Heavy Metal Analysis dan telah disahkan bebas dari kandungan yang amat merbahaya seperti mercuri, arsenic, cadmium dan lead. Berikut ialah yang mengakibatkan keracunan logam berat (heavy metal poisoning) didalam tubuh kita:

  • Lead – biasanya terdapat didalam cat terutama cat yang terdapat pada rumah-rumah lama.
  • Cadmium – terdapat dalam bateri, tayar kenderaan, plastic dan asap rokok
  • Mercuri – juga terdapat didalam bateri dan bahan tampalan gigi
  • Arsenic – paling mudah menjumpai arsenic didalam makanan laut, makanan ternakan dan sayur-sayuran yang menggunakan racun serangga.

Mengapa ujian ini perlu diadakan?

Jumlah yang sedikit bahan-bahan ini kadangkala diperlukan didalam tubuh sebagai pelengkap diet. Tapi bila paras toksik logam berat yang tinggi didalam tubuh, ini akan mengakibatkan komplikasi pada otak dan akan terjadi permasalahan neurologi, sehingga menyebabkan menjadi terganggu malah boleh menyebabkan simptom austistik (autistic symptoms), tekanan jiwa (depression), mudah marah (increased irritability), kerisauan melampau (anxiety), sukar tidur (insomnia), berhalusinasi simptom kepada sakit jiwa (hallucinations), hilang ingatan (memory loss) dan masalah pada buah pinggang, akan menyebabkan parkinson, Alzheimer (Alzheimer's disease).kelemahan otot-otot (muscular dystrophy) dan lain-lain lagi.

Oleh itu kami mengambil inisiatif dengan menghantar sample Damaina Gold bagi mengesan kadar logam berat yang terdapat didalam formulasi Damiana Gold. Hasil ujian tersebut menjadi bukti bahawa remedi (penawar) Homeopathy ialah selamat dan bebas dari logam berat yang merbahaya kepada para pengguna. Kesemua bahan merbahaya tersebut tidak dikesan langsung (ND= not detected).Anda tidak perlu risau lagi tentang bahan yang amat merbahaya didalam Damiana Gold.
Untuk melihat Sijil Ujian (Test Certificate) sila click siniNo comments:

Post a Comment

Komen-komen dan testimonial anda amatlah dihargai
Visit : www.solaris-marketing.com