Tuesday, April 14, 2009

5 hari turun 2 kilo!!

"Ha ha ha doc saya turun 2 kilo" Terkejut saya membaca sms tersebut. SMS itu datangnya dari seorang lelaki yang mempunyai berat badan 120kg , berumur 38 tahun dan belum berkahwin. Beliau juga tidak merokok tetapi mempunyai tabiat pemakanan yang agak ekstrem.

Saya panggil pesakit saya ini Sam, dia bercadang untuk berkahwin pada tahun hadapan tetapi memandangkan tubuhnya yang besar dia berusaha mencari ubat kurus dan telah mencuba pelbagai ubat dipasaran namun berat beliau tetap "degil" untuk turun.

5 hari lepas saya bertemu dengan Sam di Restoran Mamak di Bandar Baru Bangi, setibanya saya disitu Sam sudah makan mee goreng dan roti canai 2 keping dan air teh tarik 2 gelas dan air suam. Saya menggeleng kepala dan tersenyum dan Sam dengan senyum lebar berkata "ha ha ha doc ni yang saya cari doc ni".

Dipendekkan cerita saya serahkan PHYTOLACCA AMERICANA 3 in 1 pada beliau dan minta dia melapurkan pada saya setiap 7 hari. Tetapi akibat dari perasaan yang sangat gembira pada hari ke lima Sam telah menghantar SMS seperti di atas.

Apa kesannya ?

Sam mengambil remedi tersebut mengikut aturan dan berdisiplin, iaitu sewaktu perut kosong sebelum sarapan, makan tengah hari dan malam (3 major meals). Pada hari kedua adik Sam terperanjat melihat Sam hanya mengambil 1 keping roti canai sahaja sewaktu sarapan (habit pemakanan telah berubah). Metabolisma Sam pun bertambah baik dan makanan cepat dihadamkan. Beliau mendapati sepanjang 5 hari tersebut beliau akan membuang air besar dan (biasanya Sam hanya membuang air besar 1-3 kali dalam seminggu). Ini dibantu juga oleh Garlic R79 yang membantu mempertingkatkan metabolisma beliau.

Selamat dan berkesan.. itulah matlamat utama kita

No comments:

Post a Comment

Komen-komen dan testimonial anda amatlah dihargai
Visit : www.solaris-marketing.com