Tuesday, May 26, 2009

R53 - Remedi terbaik bagi jerawatJerawat Sewaktu Akhil Baligh (Rash at puberty)

"Doc, anak saya ni dah bermacam-macam ubat dah sapu untuk hilangkan jerawat tapi tak baik-baik" , begitulah keluhan seorang ibu pada seorang remaja lelaki yang berumur 19 tahun. Jerawat atau acne vulgaris yang biasanya disebut acne sahaja. Dalam bahasa kita dipanggil jerawat batu. Saya tidak akan membincangkan bagaimana acne ini terjadi kerana telah dibincangkan di post-post saya sebelum ini.

Saya sebut acne sahaja kerana ia lebih spesifik untuk memperkatakan mengenai jerawat pada usia meningkat akhil baligh, kerana ance akan mempengaruhi psikologi remaja itu yang akan merasa rendah diri dan terus menghantui remaja itu sehingga ke usia dewasa.

Banyak kes-kes acne yang berhubung dengan saya telah mengalami masalah acne semenjak umur 13-16 tahun, namun mereka ingin cepat sembuh bila mendapat tahu mengenai kaedah Homepathy setelah dewasa. Bayangkan setelah melebihi 10 tahun acne dimuka dan sudah pun menjadi kronik pada umur 23 - 25 tahun mereka ingin sembuh dalam masa 1-2 bulan dan marah-marah bila kesannya lambat dan terjadi outbreak, Tepuk dahi lah saya , dan semput nak menjawab soalan-soalan mereka. Saya perlukan remedi ajaib untuk berbuat begitu...Siapa yang tidak mahu kelihatan cantik dan bebas dari jerawat, sekiranya acne itu kronik ia akan memakan masa untuk kembali ke 90% muka bebas dari kesan parut. Untuk mendapat kesan 100% adalah mustahil , saya tidak mahu menjanjikan sesuatu yang mustahil!. Bagi acne yang kronik sewaktu mendapat rawatan ia akan terjadi outbreak. Bila dengar outbreak semua lari tak mau ambil dah remedi homeopati, serik katanya, "teruklah macam mana saya nak keluar rumah doc?. Keluh seorang pesakit dari Shah Alam. Pada hakikatnya dia telah keluar rumah saban hari dengan muka yang berjerawat semenjak 10 tahun lepas dan jerawat dimukanya sentiasa tumbuh dan hilang dengan teknik membenam jerawat itu menggunakan pelbagai krim yang berasaskan bahan kimia Benzoyl peroxide. Benzoyl peroxide mengikut kajian akan menjuruskan pengguna kepada kanser kulit.

Outbreak
ini merupakan kesan positif untuk membongkar semua jerawat yang dibenam (suppress) ke bawah lapisan kulit oleh ubat-ubat yang berunsur kimia yang lama kelamaan akan manjadi kanser kulit pula. Pada amnya muka seseorang itu tidak ada acne tetapi hakikatnya sebenarnya mereka menyimpan time bomb dibawah lapisan kulit yang akan meletup pada bila-bila masa.Yang mana satu pilihan anda?. Outbreak ini biasanya akan mengambil masa 2-4 minggu mengikut paras kronik acne seseorang itu. Sebagai perawat saya menasihati kepada pembaca blog ini supaya bersabar dengan tindak balas pembongkaran (outbreak), ini ialah kerana ia memberi manfaat pada jangka waktu yang panjang dan anda tidak terdedah kepada kanser kulit.

lihat gambar di bawah remaja berumur 16 tahun yang diserang acne pada dahinya, jika muka dah berjerawat, remaja itu akan mempunyai personaliti yang pemalu, kurang kenyakinan diri dan tidak aktif di sekolah kerana merasakan kekurangan padanya.


Merah dan besar-besar acnenya, cuba lihat kesannya selepas 2 minggu dia menggunakan R53 produk yang diimport dari Germany keluaran Dr.Reckeweg bersama-sama sabun anti acne dan antiseptic Marigold.


Langsung tidak ada kesan-kesan yang dia telah berjerawat sebelum ini, ini menunjukkan kes-kes yang belum kronik boleh sembuh dalam masa yang singkat, namun bagi yang kronik ia akan memakan masa dan perlu kesabaran untuk mendapat hasil seperti remaja ini. Ada pepatah orang kampung saya mengatakan "nothing comes easy" atau "nothing good happens fast" . Jangan marah-marah yer saya bergurau ....:) aje.

Untuk info lanjut dan pesanan sila email ke sales@solaris-marketing.com atau sms ke 019-257 00 23


No comments:

Post a Comment

Komen-komen dan testimonial anda amatlah dihargai
Visit : www.solaris-marketing.com