Saturday, September 12, 2009

Kencing manis, darah tinggi dan kolesterol di hari raya

Hari Raya Aidil Fitri Dan Masalah Kesihatan

Selamat …. Selamat .. selamat hari raya … minta mak kuih sepotong kerana perut sudah kosong. Begitulah lagu raya yang sering berkumandang bila hari lebaran menjelma tiba. Bila hari raya pasti ada yang merungut mengenai kolesterol atau tekanan darah yang meningkat akibat dari juadah-juadah yang dimakan sewaktu jamuan hari raya.

Ketupat, rendang, nasi tomato, nasi briyani, rendang tok dan bermacam-macam lagi juadah ditambah kelazatan dengan air sirap, bikarbonat dan pelbagai perisa yang lazat. Para penderita tekanan darah tinggi dan kencing manis pasti akan merungut kerana terpaksa hanya melihat juadah-juadah tersebut. Pantang? Ada yang pantang tengok habis dibedalnya , ada yang benar-benar pantang, aduhai tak best kan.

Berat badan juga akan naik dek kerana “meriahnya” jemputan rumah terbuka. Semua baju-baju raya hanya akan menjadi perhiasan almari selepas hari raya. Sedihnya baju mahal tetapi hanya jadi perhiasan almari.

Untuk mengatasi gejala sindrom hari raya ini produk yang amat membantu ialah seperti berikut ,

1. Garlic R79 – untuk kolesterol, tekanan darah tinggi dan komplikasi jantung2. Dibonil – untuk pesakit kencing manis yang tidak bergantung kepada insulin (tahap 2).3. Card Aid & Beepee Aid – untuk masalah jantung dan tekanan darah4. Phytolacca Americana 3 in 1 – untuk mengawal berat badan dan nafsu pemakanan.Saya sendiri walaupun tidak mengalami masalah penyakit seperti jantung, kencing manis dan tekanan darah tinggi, produk-produk ini sentiasa menjadi bekalan didalam beg sebagai persediaan dan langkah pencengahan selepas mengambil makanan berlemak dan minuman yang manis. Saya akan mengambil 1 biji Garlic R79 untuk mengawal kolesterol dan 10 titis Dibonil untuk mengawal paras glukos. Produk-produk ini juga boleh membantu sekiranya terjadi serangan seperti darah tinggi dan peningkatan paras glukos yang sering terjadi kepada ibu, bapa , datuk dan nenek sewaktu anda dikampung.

Langkah pencegahan adalah rawatan yang terbaik dari merawat , oleh itu saya sarankan anda ambillah langkah berjaga-jaga di hari raya nan mulia ini.

Pakej Hari Raya : Garlic R79 + Dibonil + Card Aid + Beepee Aid RM190 (selagi stok masih ada dan sah sehingga 15 Oktober). Pakej ini tidak termasuk Phytolacca Americana 3 in 1.

Link : http://homeopathy2u.blogspot.com/search/label/bagaimana%20hendak%20beli%20produk%20di%20online

No comments:

Post a Comment

Komen-komen dan testimonial anda amatlah dihargai
Visit : www.solaris-marketing.com