Monday, October 24, 2011

Leucorrhoea atau Keputihan

 Masalah keputihan boleh menjejaskan hubungan suami isteri

Wanita memang komplek dan mempunyai pelbagai permasalahan kesihatan bermula dari awal puberti (akil baligh) seperti masalah keputihan. Keputihan atau leucorrhoea adalah satu perkara yang sinonim bagi setiap gadis dan wanita dewasa. Jika hanya discaj keputihan sahaja dianggap masalah biasa tetapi discaj ini kadang-kadang mengeluarkan bau yang tidak enak. Discaj keputihan yang banyak apabila disusuli oleh bau yang tidak menyenangkan adalah tanda terdapat infeksi di vagina atau uterus. Jika tidak dirawat pada peringkat awal akan mengakibatkan komplikasi yang pelbagai. Seringkali simptom keputihan akan diiringi oleh sembelit, sakit kepala dan gatal di vagina. Gadis atau wanita yang mengalami keputihan akan merasa letih dan lemah serta perasaan tidak selesa di abdomen.Remedi Homeopati Untuk Keputihan

Jika disenaraikan remedi Homeopathy untuk merawat keputihan terdapat puluhan remedi yang boleh diberi, paling popular dikalangan homeopath ialah Sepia, Sulphur, Cal.Carb dan lain-lain, tetapi anda pasti pening kepala untuk "berhomeopati", terlalu banyak sangat "songehnya" sudahlah kena pantang  macam-macam seperti orang lepas bersalin serta disoal dengan pelbagai soalan pula tu. Disebabkan rungutan tersebut, pengeluar remedi homeopathy menyediakan remedi yang dikombokan (combo). Satu remedi terdapat 3 atau lebih kombinasi untuk merawat setiap simptom yang mewakili masalah kesihatan tersebut. Remedi ini dipanggil Inner Cure yang akan dipasarkan tidak lama lagi.

Rawatan Herba

Bagi wanita di zaman dahulu amalan pemakanan herba menjadi kemestian bagi setiap wanita yang masih dara ataupun yang sudah berumahtangga. Kesan herba terhadap sistem reproduksi wanita juga sangat hebat, contohnya Manjakani dan rempah ratus seperti Halba. Manjakani sering digunakan untuk wanita yang lepas bersalin dan Halba untuk kecantikan payudara, berdekad lamanya Halba digunakan untuk meningkatkan kuantiti susu bagi ibu yang menyusu bayi.

Saya mencadangkan Trigonella Plus dan Oak Galls Plus kerana ia adalah persediaan herba dan rempah ratus yang 100% tanpa bahan pengawet atau bahan kimia. Trigonella Plus sudah mendapat feedback yang amat hebat . Pelbagai komen di SMS dan email yang dihantar menceritakan kesan yang amat "special" yang dihasilkan oleh Trigonella Plus seperti tubuh berbau harum dan vagina juga berbau sensual bagi para suami.  

Oak Gall Plus akan dipasarkan tidak lama lagi, tetapi ia bukan formula baru tetapi formula yang telah berdekad lamanya digunakan oleh kaum hawa yang diperkaya dengan herba lain lagi untuk wanita yang inginkan kecantikan dan sihat secara selamat. Formula ini adalah formula herbalist sedunia yang mengikitiraf Manjakani sebagai herba yang hebat, seperti pengiktirafan dunia herbalist terhadap Tongkat Ali atau Long Jack terhadap lelaki.

Oleh itu jika anda seorang wanita yang membaca artikel ini , senyum lah tak perlu kata apa-apa,, :) kerana anda sememangnya dihargai dan terdapat pelbagai solusi untuk permasalahan kesihatan anda. 
Ceria-cerialah selalu..

No comments:

Post a Comment

Komen-komen dan testimonial anda amatlah dihargai
Visit : www.solaris-marketing.com